14.07.2015 16:33

Matterhorn

Reportík

"Jako člověk ,  milující od mala hory, jsem po nich stále stoupal výše a výše. Od  rodných Moravskoslezských Beskyd, přes Fatru až posléze za západní hranicí po hory v Rakousku, Slovinsku a Itálii.

Jako člověk opatrný (mající rád svůj život a zodpovědný za rodinu) jsem se však logicky zastavil na hranici ledovců. Výše jsem si prostě jako amatér neznalý pohybu v takovém prostředí netroufnul.  Ale červík touhy hlodal v hlavě a tak přišlo rozhodnutí to zkusit a po přemluvení rodiny jsem pro sebe, ženu i děti objednal kurz pořádaný jednou z mnoha outdoorových agentur – výstup po ledovci na Grossvenediger včetně jednodenního kurzu pohybu po ledovci.  Nadšení se dostavilo a tak přišel stejným způsobem Grossglockner (poprvé normálkou s rodinou, podruhé s kámošem přes Studlgrat) a následně i Ortler. Vše pod vedením místních horských vůdců.

Při mém druhém výstupu na Grossglockner jsem narazil na Libora, který byl najat onou outdoorovou agenturou pro vedení ledovcového kurzu. Sice jsem tehdy ještě s Liborem nelezl na kopec (šel s jinými účastníky, já s kámošem opět s místňákem), ale první den vedl aklimatizační túru a ledovcový kurz a hodně se mi líbily nejen jeho znalosti, ale i přístup k účastníkům.

Takže když mne mezitím již dospělá dcera umluvila pro slezení Matternhornu, měl jsem jasno, koho oslovit.  A pro jistotu jsem se ještě před Matternhornem  domluvil  s kámošem a bráchou , že se přihlásíme na ledovcový kurz na Kursingerhutte pod Grossvenedigerem, který také organizoval a vedl v červnu 2015 Libor. No a v červenci již hurá do Zermattu na sraz s Liborem!

Znáte to, člověk nemůže chtít od života všechno. Je možné najít dobrého guida profesionála, současně neuvěřitelně trpělivého ve vysvětlování (opakovaném) všech uzlíků,  technik, zásad a postupů, navíc ochotného jít za hranice očekávaného (informace o horách, v kterých se nacházíte, zajímavosti z okolí, rady s ubytováním, atd…)? A ještě k tomu dobrého parťáka, který i mimo vlastní výstup nezklame?  Lze! To je Libor.  Takže Matternhorn byl úspěšně zdolán!

Po obou akcích červík touhy po dalších horských výzvách hlodá ještě více. Zatím ještě nevím kdy a kam, co ale vím s naprostou jistou je, s kým.

Díky, Libore.

Bob (s dcerou Adélou)"

Díky Bobe za reportík

 

—————

Zpět


Fotogalerie: Matterhorn

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3426-resize-jpg/

—————

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3429-resize-jpg/

—————

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3431-resize-jpg/

—————

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3434-resize-jpg/

—————

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3437-resize-jpg/

—————

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3439-resize-jpg2/

—————

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3442-resize-jpg/

—————

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3443-resize-jpg/

—————

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3445-resize-jpg/

—————

/album/fotogalerie-matterhorn/img-3449-resize-jpg/

——————————


Kontakt

KozichGuide

Smilova 1994
Pardubice
530 02


+420 728 047 637